Qtum is een open source hybride blokketenproject onder leiding van de Qtum stichting in Singapore. Het project is zeer ambitieus. Het verwezenlijkt namelijk de samenvoeging van een aantal technologie├źn:

  • de Bitcoin core blockchain technologie, met name het UTXO transactie model voor het veilig en eenvoudig uitvoeren van waarde transacties. Dit transactie model heeft HyperLedger ook overgenomen.
    een account abstractielaag voor het programmeren van slimme contracten met behulp van virtuele machines zoals de Ethereum Virtual Machine.
  • Een Proof-of-Stake protocol
  • Een netwerk van Oracles

Beste QTUM wallet

De Qtum cryptovaluta is momenteel een ERC-20 token: een cryptografische token welke voldoet aan de token standaard van Ethereum. Dit bevordert de standaardisatie van cryptocurrencies en maakt het bijvoorbeeld mogelijk om de Qtum cryptomunt op te slaan in een wallet welke deze standaard ondersteunt.

Als het Qtum mainnet live gaat in september 2017 zullen deze ERC-20 tokens waarschijnlijk weer kunnen worden omgeruild voor een cryptografische token welke alleen bruikbaar is op de Qtum blockchain.

Om die reden raden we momenteel aan om een (hardware) Qtum wallet te nemen welke ERC-20 tokens ondersteunt, maar kunnen we ons advies aanpassen wanneer het mainnet live gaat. Ik zou persoonlijk https://bitvavo.com/qtum?locale=nl bezoeken, want daar vind je de beste Qtum wallet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *